Քիչ առաջ ոստիկանության զորքերը մտան Էջմիածին քաղաք։ Երկու ավտոբուս է բերվել Էջմիածին, որոնք, ըստ երևույթին, սպասում են հրահանգի։ Մայր Աթոռի բակում իրավիճակը գերլարված է։ Հավաքված քաղաքացիները թույլ չտվեցին իրավապահներին իրենց հետ տանել Շիրակի թեմի առաջնորդ Միքայել Սրբազանին։ Այստեղ են ժամանել նաև կարմիրբերետավորները։ Մայր Աթոռի մոտ հավաքված քաղաքացիները կոչ են անում բոլոր հայերին հավաքվել Մայր Աթոռի բակում և կանգնել ի պաշտպանություն Եկեղեցու։               
 

Իմ խնձորային օրը` բարի ախորժակ

Իմ խնձորային օրը` բարի ախորժակ
03.11.2013 | 12:37

Առավոտյան խնձոր ուտելը հրաշալի է. խնձորն ախտահանում է բերանը, ստամոքսը նախապատրաստում ուշ նախաճաշին: Իսկ տնեցիների համար լավագույն նվերը կիրակնօրյա այս հանգստի մեջ իմ խնձորով թխուկն է, իմ Շարլոտկան: Շատ բան պետք չէ, ի դեպ, այն պատրաստելու համար. երեք-չորս ձու` կապված ձվի մեծությունից, մեկ թեյի թեթև բաժակ շաքարավազ, 20 գրամ հալեցրած կարագ, կես թեյի գդալ վանիլին, կես թեյի գդալ փխրեցնող կամ սոդա, մեկ թեյի թեթև բաժակ ալյուր և երեք խնձոր (նախընտրելի է Գոլդեն տեսակի խնձորը), կես կիտրոն: Եվ դուք երջանիկ եք: Իսկ մինչ խնձորային երջանկության ձեր բաժինը վայելելը նախապես մաքրում, կես սմ շերտերով կտրտում եք խնձորները, կարող եք երկարությամբ կտրտելուց հետո շերտիկները նաև կիսել և վրան քամել կիտրոնը: Խառնում եք խնձորը, որպեսզի կիտրոնի հյութը տարածվի բոլոր շերտերի վրա: Անցեք խմորին: Այն պետք է պատրաստել անպայման էլեկտրական հարիչով, հակառակ դեպքում խմորը բավարար փխրուն չի ստացվի և Շարլոտկայի հմայքը չի ունենա: Բաղադրիչները ավելացնում և խառնում եք վերը նշված հերթականությամբ: Ձուն և շաքարավազը երկար հարում եք, որպեսզի զանգվածը փրփրի-բարձրանա, այնուհետև հերթով ավելացնում մյուս մթերքները և հարում: Թխուկի ամանը յուղում եք և շաղ տալիս ալյուր ընդհուպ մինչև ամանի պատերը` երկու-երեք սմ բարձրությամբ, կարող եք նաև պարզապես յուղաթուղթ փռել և յուղել: Յուղել կարելի է սովորական արևածաղկի ձեթով: Ամանի տակ գդալ-գդալ տարածելով լցնում եք խմորը մոտ կեսից մեկ սմ բարձրությամբ: Վրան շարում եք խնձորի շերտերը և զգույշ ավելացնում խմորի մնացած մասը` աշխատելով, որ խմորը ծածկի խնձորի բոլոր շերտիկները: Դնում եք թխվելու ձեր ջեռոցի` բիսկվիթի համար նախատեսված ջերմաստիճանում: Խնձորով թխուկները օգտակար են նրանց համար, ովքեր աղիների խցանման խնդիր ունեն, քանի որ խորոված-եփած խնձորը թուլացնում-կարգավորում է աղիների աշխատանքը: Առողջ եղեք:

Կարինե ՀԱՐՈՒԹՅՈՒՆՅԱՆ

Դիտվել է՝ 3305

Հեղինակի նյութեր

Մեկնաբանություններ